top of page

Veren op mijn pad...

Toen ik als Verzorgende-IG'er voor het eerst over Complementaire Zorg (CZ) hoorde, viel er een grote stuk van mijn puzzel op zijn plek. Dus ben ik snel daarna de basiscursus CZ gaan volgen. 

Complementaire zorg bestaat uit verschillende alternatieve methodes ter aanvulling van reguliere zorg. Zoals massage, werken met essentiële oliën en kruiden, muziek, ontspanningsoefeningen en Healing Touch (HT). Ook al vind ik ze allemaal interessant, trokken HT en werken met essentiële oliën mij het meeste aan dus ben ik daar meer over gaan leren.

IMG_20201223_135322.jpg

Door Complementaire Zorg (en door mijn persoonlijke, intuïtieve en spirituele groei) is de zorg nog bijzonderder geworden. Zo heb ik een vriend in zijn laatste levensfase kunnen afleiden en een moment van rust kunnen geven door middel van een voetmassage met lavendel essentiële olie, met zijn lievelings rustgevende muziek op de achtergrond. Ook heb ik een terminale cliënt met haar dochters d.m.v. HT ruimte gecreëerd om te voelen, ontvangen wat nodig is om te verwerken en in rust en vrede los te laten. (veren)

IMG_20201204_192942.jpg

Omdat ik met Healing Touch contact maak met de essentie van de mens vind ik het mooi om ook de essentie van de natuur (aanvullend) te gebruiken in de vorm van essentiële oliën.

bottom of page